———————————————

GOOGLE OVERSETTER

———————————————

TWITTER


———————————————

———————————————

Arkiv

———————————————

Kategorier

Fieh, nok et talent fra Toten.

Tok med meg to av barnebarna til Raufoss Gård i går. Der skulle Sofie Tollefsbøl opptre med band. Sofie, som kaller seg Fieh som artist, kjenner jeg fra før, og jeg hadde hørt og lest rykter om at dette skulle være noe helt spesiellt.

Jeg kan ikke bedømme musikk ut fra faglig kompetanse, jeg bedømmer musikk ut fra følelser og hva den gjør med meg. Musikkteori og denslags kan jeg lite om, men jeg kjenner godt hva musikk gjør med meg. Eller for å sitere John Cleese som Paven i en Monty Python-sketsj: I may not know much about art, but I know what I like.

Dette skal heller ikke bli en lang og infløkt anmeldelse med et vell av superlativer og fargerike metaforer, jeg vil bare si at detta likte både jeg, sinnet mitt og kroppen min. Når jeg liker noe kommer klumpen i halsen, det sprenger på i øya, jeg får frysninger på ryggen, håret på arma reiser seg og jeg får ofte lyst til å lea på meg.

Det siste begrensa jeg til lett tramping med føttene og vagging med overkroppen. Skulle tatt seg ut at en korpulent 62-åring med slarkete knær hadde tatt av i vill fridans helt aleine. Men, alle de nevnte følelsen sprengte på, og det beste av alt, endelig ei ung dame som hadde laga noe som ikke minte meg om noe jeg har hørt før.

Kompet av et veldig kompetent band og en dyktig korist(beklager at jeg er så glemsk, men jeg husker ikke alle navna. Kjente igjen Iver Armand Tandsæther da), leverte Sofie et knippe egne låter som satte seg i ryggmargen, skapte halsklumpen, dro i gang tårekanalene, reiste håret på armene og satte i gang bevegelsesapparatet mitt. Slutter aldri å la meg imponere av alle disse unge, dyktige musikerene. Sjanger? Umulig for meg å si. Det var alt. Det er musikk jeg like gjerne kunne tenke meg å møte på en jazzfestival som en pop/rock-festtival. Skulle dette friste deg til å høre på noen låter, så finner du noen på:

NrkP3s Urørt,

Soundcloud,

og så kan du følge henne på Facebook.
fieh

 

fieh1

 

1 comment to Fieh, nok et talent fra Toten.

  • […] Tok med meg to av barnebarna til Raufoss Gård i går. Der skulle Sofie Tollefsbøl opptre med band. Sofie, som kaller seg Fieh som artist, kjenner jeg fra før, og jeg hadde hørt og lest rykter om at dette skulle være noe helt spesiellt. Jeg kan ikke bedømme musikk ut fra faglig kompetanse, jeg bedømmer musikk ut fra følelser. Musikkteori og denslags kan jeg lite om, men jeg kjenner godt hva musikk gjør med meg. Dette skal Les mer […]

Legg inn en kommentar