GOOGLE OVERSETTER

———————————————

JULEKVÆLL24. desember 2017
7 days to go.

———————————————

———————————————

———————————————

TWITTER


———————————————

———————————————

Slik slutta jeg å røyke.

Siste fredag i november 2015. Hele morraritualet var gjort, kaffe, dusj, frokost, det eneste som sto igjen var en kjapp røyk ute på terassen før avreise til jobb.

Vel ute setter jeg sigaretten inn mellom leppene, fyrer opp og drar ned. Det er plutselig som fire ørner setter klørne i brøstet mitt. Ikke det at jeg vet nøyeaktig åssen det er, her er det jo ikke ørn en gang, men så vondt var det, minst.

Jeg heiv etter pusten og vakla inn. Satte meg ned for å vente på at det skulle gå over, men klarte ikke sitte stille. Dessuten gikk det ikke over, så til slutt måtte jeg vekke kona for å få henne til å ringe legevakta. Det gjorde hun, og ambulansen kom med en gang når hun fikk fortalt hva som foregikk.

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde

Inn i huset kom vennligheten selv i form av ambulansepersonell som visste, og sikkert vet, hva de holdt på med. Kobla meg til det eine og det andre, blant annet på håndbaken slik at flytende substanser kunne tilføres kjapt og effektivt.

“Nå skal du få morfin,” sa den ene rødkledte. Og for å si det sånn, det hjalp. Det tilførte kroppen nødvendig velvære mens de undersøkte meg for deretter å pakke meg inn klar for transport.

Dagen etter, etter tre smerterier med påfølgende morfin på Gjøvik, endte det hele på Rikshospitalet etter grundige undersøkelser på Ullevål  med angiografi.

På Riksen sagde dyktige kirurger meg i to, og reparerte hovedpulsåra, og to årer til. Aortadisseksjon mener jeg å huske at de kalte det, så nå er kroppen min tilført aortaforsterkning i Gore Tex. Jeg er med andre ord vind- og vanntett.

Slik slutta jeg å røyke. Nå frister det ikke lenger gitt.

Legg inn en kommentar