Julekonserten 2012

Jula varar helt tæll påske, å jammen byner a i september. Da dukker julemarsipan å julebrus opp i butikka, å mange hjerter gleder seg, halleluja, halle jula.

På Facebook å Twitter uttrykker fålk glede åver julebrusen, å vi får ei adventsti på åver tre måner, tre måner mæ sukkerlakainntak å raping.

Nå er itte rap, hæll ræpp no nytt, men julerap i september stæmmer liksom itte. De ær liksom itte måte på å kommærs jula skar vara. Skulle’n legge på seg for mye før jul kænn’n jo bære legge fettsuging tæl juleforberedelsa. Les om dæ i avisa hær om dage. Fålk fettsug seg for å ha litt å åg på tæll jul. Likke grett å montere tappekran i naver’n da. Så kæn du kvitte deg mæ ribbefette ætter jul.

Je meiner, hadde Vår Herre ment at vi skulle bælme innpå mengder mæ julebrus frå Hamar bryggeri i tre måner før jul, hadde’n vel årdne så Jesus hadde gjort om vatten tæll julebrus?

Å så har vi jo to julekvæller i åre nå for tida. Den ændre (h)julekvæll ær når fysste snø’n kjæmm. Da ligg folk strødd i grøfta mæ bila sine for dæ att dom itte har tatt (h)jula på alvor. De hjælp itte å metrologen sier. Folk legg ut på tur tæl fjells på sammarshjul. Å så kjæm vinter’n som hjulekvæll på kjøringa.

I de hele tatt blir det for mye jul å hjul i lang ti før jul for mei. Sammarsjula kænn du bytte, men je vil itte ha sammarsjul.

Åsså ær je lei dom som skar ha mei tæll å kjøpe å kjøpe å kjøpe. Å kjøper’n åt dom som har ælt å? No å ha de ti? Nå veit je at julenissen ær gla for at ælle ønsker sei små duppeditter mæ skjærm. Dæ gjør at hænn slæpp å truge sei ner gjennom trånge å trælete piper. Nå ær det bære å slæppe pakken neri.

Nå er itte je non stormenes ekspært på åkke Bieber hæll Bibel sjøl om sønn min sitt i menihetsråde, men je veit at’n Moses vart fryktli irritert når’n kom ner frå fjelle mæ dom ti buda å fænt fålk dænsenes runt gullkælven. Dom hadde miste fokus, mente’n.

Kænskje no å tenkje på når’n virrer runt på kjøpesenteret mæ en GPS som itte virker, å du går runt mæ gullkælven i bænn?

Da ær de gått å kunne sætta sei ner i kjærka rætt før jul. Læ mas vara mas. Høre fLink ongdåmm spelle å synge. Læ julepynte kjærke krype inn unner huden å inn i hjernebarken, læ smektenes toner gli ner langs ryggraden å få håra tæll å reise sei både hær å der, læ tåren strømme fritt når vakker sang glir rundt i mellomgålv å øreganger. Får’n tæljlys attått dætta blir’n nå vel reint lyrisk.

De blir fin jul om’n itte får så mye, bære’n får vara i hoppes mæ dom’n ær gla ti, høre Sølvgutta synge jula inn å betrakte vælfødd dompapp i nedsnødd nek. Go’ jul.

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *