Et fotballminne.

Chris Lawler som spillende trener.
(Bildet er avfotografert fra jubileumsboka til Raufoss Fotball

Fotballkarriera mi ble kort. De siste betydningsfulle hendelser kom som frivillig benkesliter på B-laget i 1980 og 81. Jeg meldte meg frivillig. Jeg var fortsatt i rimelig god form, og meldte meg med en betingelse, jeg ville spille minst et kvarter. Gadd ikke dra til Brummundal og slikt på en tirsdagskveld for å bare sitte, må vite.
Nå resulterte dette i mye spilletid, mange kamper fra start, mange mål og to diplomer som kretsmester i B-klassa.
Dette minnet er fra 1980, og ble vekket til live under en sykkeltur på vakre Toten på Langfredag i år.

Chris Lawler skulle være spillende trener, men det tok lang tid før han ble spilleklar. Mens han venta måtte han nøye seg med B-lagsfotball.
På den tida var det noe som het Toten-cupen, om jeg minnes rett.Den sendte oss til Lensbygda på våren. Jeg var med som reserve,som avtalt, og i troppen var også mannen fra Anfield. Jeg husker jeg tenkte mitt da vi sto og skifta i et digert rom i sportshytta så så jeg på ham og tenkte noe sånt som: Jammen er detta langt fra Anfield Road og the Kop.
Han Chris var en trivelig kar han, og han gjorde sitt til at vi vant kampen. Det var min første kamp, og jeg fikk mitt avtalte kvarter. Ikke lenge før slutt fikk Chris ballen på seksten meter. Han hadde et godt skudd og klinka til. Ballen gikk i venstre stolpe, og ramla rett i beina på meg. Jeg hadde åpent mål siden keeperen ikke hadde reist seg igjen etter å ha kasta seg. Ballen ble bragt til ro med min høyre fot, og ekspedert inn i det tomme målet.Det satte Chris veldig pris på. Han kom løpende bort til meg, la ei hånd på hodet mitt og sa: Well done, Fairclough.
Håret mitt var rødere da enn det er nå, og David Fairclough gikk under navnet «Supersub».

Lensbygda sportsklubb. Her skifta Chris Lawler i 1980

I denne enden sto målet hvor jeg satte returen fra Chris Lawlers skudd i mål.

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *