3. juli 2020

3. etappe

By Tor Amundsen

Vi har ettablert rutiner, særlig om morran. Etter kaffe og skriving er det lufting av hunder. Deretter frokost, pakking og forflytning. Bør vel også nevnes at vi koser oss på kvelden med et godt måltid rundt et vaklevorent bord som står på ujevn grunn. Ferden videre nordover gikk i strålende vær. Første stopp var Mo i Rana hvor vi skulle treffe en shiba og et shibamenneske som skulle sydover. Det gjorde vi, og alle likte denne flotte shibahannen fra Tromsø, untatt Balder og Emiko.

Neste stopp ble Saltfjellet. Der var det mye folk på grunn av at senteret der markerer passering av polarsirkelen. Det monumentet tok vi ikke bilde av fordi det sto kø ved det for å ta bilder. Vi rusla en tur opp blant alle vardene og bestemte oss for å dra til Rognan fjordcamping, der vi er nå.

Underveis ble det dramatikk. Kari og Per fikk lys i ei varsellampe, og halveis nede i lia måtte de stoppe. Bilen var utladet. Den lada ikke, og ville ikke starte igjen.Berging og de som har med garantien å gjøre ble kontakta, og alt lå til rette for berging da Per dro opp panseret og begynte å lea på kabler og koblinger og batteripoler. En mutter ble skrudd til mens fatter sto og så på, og dermed ble det liv i motoren og vi kom oss til målet.

 

Siden ingen her er utprega pessimister etablerte Kari ei pølsebu mens vi venta på berginga som vi ikke trengte.

Rognan Fjordcamping ligger innerst i Saltdalsfjorden og bød oss på vakker utsikt over fjorden, tjeld, måker, ærfugl og reinsdyr. Her falt vi til ro, og venta på dag fire. Den får du høre om i morra.