5. juli 2020

Til Steigen

By Tor Amundsen

Etter 1229 kilometer ( i følge Google) er vi framme i Steigen, Foreløpig har vi bare slått oss ned og kost oss på campingen, men man skal ikke bevege seg langt unna før man blir oppmerksom på den storslåtte naturen her. Det så vi jo på veien ut hit og.

Ut av tunnelen og så var det slik

Man tar av fra E6 og farer gjennom 8 km med tunnel, og når man kommer ut av den åpenbarer det et landskap som bare tar pusten fra en.

Turen fra Rognan gikk smertefritt med en stopp for fylling av diesel.  Det skjedde ved Mørsvikbotn handel. Vi ble litt forsinka der av en bil full av unge jenter som trodde verden var deres. De var ferdige med å fylle bensin, men gjorde ikke mine til å flytte kjøretøyet sitt før bilder var tatt og alle var kommet ut av butikken. Det tok ei stund, men snille,   greie og tålmodige som vi er, lot vi dem holde på til de var ferdige.

Drivstoffylling i Mørsvikbotn

Mørsvikbotn i Nordland

Som passasjer i en bobil kommer du høyt og får god oversikt, og alle inntrykkene blir nesten i meste laget å ta inn. Vegstandarden nordover er så som så, og at en europaveg i så stor grad skal være så dårlig er skam.

E6 rammes inn va storslått natur

I stedet for å øse penger ut over flere felt på motorveger på Østlandet burde man bruke penga på E6 nordoever. Det er tross alt ganske mange som har den vegen som sin arbeidsplass. Det har skjedd litt, men langt fra nok.

Så får vi se hva vi kan oppleve i Steigen. dagen har starta med regnbyger, men vi er utrusta for alt. Kira og Balder koser seg, men Kira har løpetid så hun sover hos Kari og Per. Som om det ikke var nok så fikk Hitomi sin løpetid i går. Kan bli tøft å væra Balder nå.

Steigennatur.