6. juli 2020

Engeløya rundt

By Tor Amundsen

Dagen i går starta med regn, men innen vi kom oss ut ble det opphold og fint turvær. Kari og jeg tok med oss hundene og gikk mot havet. Vi så havet på litt avstand, for det er ganske langt å gå.

En som venter på tur

Etter frokost og litt hvil bestemte jeg meg for å ta sykkelen av bilen og suse rundt øya. Min nye sykkel går på batteri. Jeg var skeptisk til elsykkel, men det viser seg at den gir bra med mosjon om den som sitter på den vil det slik. Jeg sykler i alle fall langt på ei lading fordi jeg slår av strømmen i lett terreng.

Elsykkel fra Toten på Engeløya i Steigen.

Nok om det. Turen ble farlig. Ikke fordi det var mye trafikk, men fordi jeg ble så slått ut av synsinntrykk at jeg sleit med å holde blikket på veien. Det ble stadige stopp for fotografering og møter med husdyr og fugler. Turen tok snaut to timer med noen avstikkere på små veier som gikk til de stoppa. Jeg lar bildene tale for seg.