7. juli 2020

Siste dag i Steigen

By Tor Amundsen

Siste dagen i Steigen ble fin. Vi starta med en vakker morratur med hundene, Kari, Per og jeg. Eivor liker å sove om morran og får tillatelse til det. Fire hunder, derav to med løpetid, fikk anledning til å lese morgenavisen i landlige omgivelser da vi bega oss ned til det som er en del av det store havet.

En flott morratur med fire bikkjer

Det var fjære sjø da vi kom til denne lille del av det store havet. Vi kom dit via en sti gjennom krattskog av lav bjørk og masse fine sommerblomster. Himmelen var blå og vinden glimret med sitt fravær. Vi ble stående å betrakte. I stille undring tenkte jeg at dette burde mange flere få oppleve. Folk med mørke sinn, enten det er personlige problemer eller traumer, et sinn fylt av hat mot de som ikke er som en sjøl, så burde det vært delt ut på blå resept.

Da ville man kommet herfra som et annet menneske. Det er jeg sikker på.

Resten av dagen gikk med til å trives. Eivor tok min sykkel og unte seg samme sykkeltur som jeg gjorde for to dager siden. Vi fikk tilbake ei som var full av begeistring og nærmest euforisk i sin beskrivelse av Steigen og Engeløya. Per og jeg avsluttet dagen med å gi bikkjene en siste anledning til å markere seg.

Siste tur seint på kvelden og naturen smiler

I dag skilles vi ad etter trivelige dager både på farten og her i Steigen. Per og Kari skal videre til Finnmark for å besøke dattera og for å fiske laks. Vi drar sørover igjen, og skal kjøre kystriksvegen nedover fra Bodø. Første etappe går til en campingplass ved Saltstraumen.