Dag 10 og litt 11

Dag ti betød farvel til Åmnes Camping. Jeg kan ikke slippe den uten en sterk anbefaling. Den ligger en halv times avstikker fra Kystriksveien og ligger vidunderlig vakkert til. Det er rimelig å stå der, det er stille og rolig og vertskapet er meget hyggelig. Der kan man få tømt både bobildoen og skyllevannet. Slik så det ut da vi dro:

Resten av dagen gikk med på å komme oss til neste mål, Nesna. Dette er ment som ei mellomlanding før ferden går videre. Vi har diskutert hva vi skal gjøre siden værmeldingene er usikre. Vi hadde tenkt oss til Vega en tur, men har nå utsatt det. Så får vi se hva vi gjør. Veien hjem er lang, og vi er ikke av de som kjører veldig langt pr. dag. Vi skifter på å kjøre.
Det ble to fergeturer i går. Den første rakk vi akkurat ikke. Det vil si var første bil som ikke kom med.

Den andre ferga gikk greit, men der fikk vi ikke lov å sitte i bilen så både to og firebeinte måtte på dekk. Det var fint vær og vi fikk stå ute og se på merket som markerer polarsirkelen da vi passerte den.

Polarsirkelen passeres

Firebeinte totninger på dekket på ei ferge et sted i Nordland

To- og firebeint totning på ei ferge et sted i Nordland

Ventetid

Mange flotte formasjoner

Vi ankom Nesna og fikk plass på Havblikk Camping. En diger campingplass. Sånn passe trivelig, men etter en fin morratur med bikkjene skal vi fare videre om ei stund. Så får vi sjå hvor veien går.
På morraturen fikk vi se Hurtigruta legge fra kai. Vi fikk se en av disse fantastiske hurtigbåtene som binder Kystnorge sammen. Vi så en mink som freste mot Kira og ei måke som lekte bombefly og forsøkte å legge dritten sin på ryggen til Balder. I det hele tatt virker måkene her langt mer aggressive enn de vi opplevde i Steigen og på Åmnes. Bråker mer gjør de og.

Fra morraturn

Nordgående Hurtigrute

Disse er med på å binde kystnorge sammen

Disse hjelper meg til å holde meg i gang

I opplag?

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *