Dag 11 på morran den 12 dagen

Morgenstund med kaffe. Bikkjer som venter tålmodig på at vi skal gå ut, og for øyeblikket opphold. Regnet slo lystig på taket for bare noen minutter siden.
Gårsdagen var en transportetappe. Vi hadde ingen klar plan for dagen, men den starta med ferge.
Ved fergekaia i Nesna kom Hurtigruta inn. Sørgående denne gangen, og dermed ble minner vekket. Det var sjølveste Trollfjord som ankom, og det var båten som tok oss på vår vidundrelige bryllupsreise for 14 år sida.

Trollfjord vekket minner.

Etter at ferga hadde transportert oss til Levang fergekai kjørte vi på overraskende god vei til Mosjøen. Der bunkra vi diesel og litt dagligvarer før vi kjørte til sjåføren, i dette tilfellet Eivor, ble sliten, og andrepiloten tok over.
På det tidspunkt hadde vi blinka ut en campingplass i nordenden av Snåsavannet, og der er vi nå.

Utsikten fra bobilvinduet

Det blåste kraftig da vi kom, og regnskurene kom heftige med ujevne mellorom. Den første dagen med litt dårlig vær. Kjøreturen bød på flere varianter. Strålende sol, heftig regn så vindusviskerene gikk for fullt.

Bikker på lufting

Vi står slik til at vi ser ut over vannet, og nedenfor oss har flere slått opp telt. Det er som tidligere sagt en klar trend at det er flere telt. Det er i slike tilfeller jeg synes det er greit med bobil.
Siden planen vår ble endret, har vi bestemt oss for å kjøre til Ulsberg og ta riksveg 3 ned til Atna, for så å kjøre over Ringebufjellet. Været skal få bestemme hvor lang tid vi skal bruke, men vi er ikke av de som peiser på og kjører 40 – 50 mil om dagen. Vi nøyer oss med max ca. 25, pluss/minus noen.
Jeg hadde kjøpt Autopass ferge på forhånd, og på grunn av Coronakrisa var det en heftig rabatt på den. Prisen gikk tilbake til normal 1. juli. Autopass ferge gir halv pris på fergene. På Vestlandet bruker de bompengebrikka. Sjøl med halv pris har vi brukt ca. 800 kroner på tre ferger.
Vi har bare brukt det nå, for denne gangens skyld, men for de som bor i fergeland blir det dyrt. Liten grunn til å sutre over bompenger i forhold.

Ferga gikk og vi sto igjen, men det kom ei til.

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *