Det bor en gammel baker…..

….. på en bitteliten øy.

Den sangen husker de fleste på min alder tenker jeg. Skrevet av Inger Hagerup og tonsatt av Finn Kalvik. Ikke visste jeg at bakeren faktisk har eksistert. Han hadde virkelig ei lita hytte på ei bittelita øy, og et lite bakeri i Søndeled.

Han var baker i Søndeled, ikke langt fra Risør, og brukte hytta som fiskehytte og til lystige lag. Inger Hagerup var visstnok innom, og dermed ble den teksten skrevet der. Har en følelse av at hun ikke likte bakeren noe særlig på det tidspunktet.

Utsikten ved bobilparkeringa i Søndeled

Nå har vi vært der. Bobilsommeren tok oss til Søndeled bobilparkering, og der ble vi henta av to av Eivors søskenbarn, Marit og Nils, og frakta ut til bakerens øy med båt.

Nils var drosjesjåfør

Nærmere paradis kommer man ikke, og det paradisiske ligger i at det ikke er noe all inclusive. Ikke innlagt vann, ikke strøm, en do som henger i lause lufta, men frisk luft, tak over huet om nødvendig, ei lita stue, soverom og ikke minst masse hjerterom. Vi laga til og med mat på dugnad.

Det er dessuten fritt for turister som utrettelig sleper seg langs turismens avenyer på leit etter det billigste stedet å få seg litt mat. Der man etter intense studier av alle menyer i hele gata ender sultne fordi alt er stengt, og man dermed må tilbake til hotellet for å se om man har brød.

Vi er inne i vår tredje bobilsommer, og begynner å finne vår form på det. Vi er ikke av de som liker på panke og kjøre i timesvis. Vi tar forholdsvis korte etapper, og blir noen dager når vi liker oss. Heldigvis kjører begge, og vi har erfart at to økter på to timer får oss et stykke avgårde.

Dessuten kommer vi som regel da fram til plasser så tidlig at vi får plass.

Slike opplevelser som besøket på øya er noe jeg unner alle. Det eneste jeg kan bekrefte litt negativt er at Frps frislipp av vannscootere byr på en del bråk.

Barna våre var også med

Etter to dager på øya, vi sov i bobilen, og ble frakta til og fra av den alltid optimistiske og blide Nils, dro vi videre til Horten. Etter litt rekognosering på campingplasser endet vi opp på bobilparkering som Horten havnevesen ( trur je) har stelt i stand nede ved kaia. Horten valgte vi fordi vi har kjente her, og farsida mi stammer herfra.

Her det innmari fint, og en litt anna opplevelse av camping. Foran oss har vi gjestehavna og ferga som går til Moss. Her er toaletter, dusj og mulighet for tømming. masse folk som går forbi med og uten hunder,og liv og latter. I går hadde restauranten ved siden av her tydeligvis -80-tallskveld, og både Final countdown og Land of confusion dundra ut over plassen uten at vi lot oss irritere av det.

To som koser seg på tur

I dag er det litt grått og litt regn, men vi lar oss ikke irritere av det heller for det er en fin temperatur. Vi blir et par dager til.

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *