Hvorfor ble det Shiba? Del 1


Det er ei litt lang og litt spesiell historie. Det begynte med en sykkeltur. Jeg fikk pustebesvær som ikke stemte med formen jeg var i. Sjøl om jeg røyka på den tida, var jeg i god form og sykla mye. Denne gangen var alt anderledes.

Jeg fikk time hos fastlegen.. Han tok det hele på alvor og etter en tur innom spesialist, og angiografi på Feiring, endte jeg opp med tre nye årer til hjertet. Med slanger og rør stikkende ut og inn av kroppen og et digert plaster på brøstkassa på et rom på Feirinklinikken, lå jeg og tenkte over hvor heldig jeg hadde vært. Dette var i begynnelsen av oktober i 2009.

Det ble dermed en rekonvalesens som gikk veldig bra. Når man opplever noe slikt blir man veldig motivert. Røyken stumpa jeg og, men jeg kjente meg sjøl så godt at jeg visste at jeg trengte noe for å holde meg i gang. Jeg er veldig flink til å være lat og.

Da ble ideen om hund født, men siden jeg ikke hadde noen erfaring med hund ble det til at jeg måtte ha noen kriterier. Ikke for stor, ikke for liten. Sånn omtrent i knehøyde tenkte jeg. Den skulle være pen og ikke av de mest populære rasene.

– Jo mere populær, jo større sjanse for at det er no gæli, sa faren min for mange år sida. Dermed gikk jeg inn på NKKs raseoversikt, og kikka. Der kom jeg til Shiba. Den hadde jeg aldri hørt om før. Da var det videre inn på Google, og der lærte jeg at den var japansk, sær, urhund og ikke egna seg som førstegangshund. Alt dette tiltalte meg og Google viste meg en særdeles vakker hund. Jeg ville finne ut mer om den.

Legg inn en kommentar