Spretter videre

Jeg har ikke noen god forklaring på dette med Balderspretten, som dette nå kalles hos oss. Den er ikke lært, vi har ikke drevet mye dressur med ham. Balder har vært sjølstendig. Han lar seg lokke med godbit, men kan godt finne på å ikke komme dersom han ikke får.

Spretten er observert i følgende situasjoner: Møte med katter, sau, storfe. Gjensynsglede, det vil si sånn som beskrevet i forrige skrivelse. Når kona går føre og vi henger litt etter. Da vil han etter henne, og begynner å sprette.

Jeg har jo konto på Instagram, og der har det blitt noen sprettbilder med tida. En gang fikk jeg mail fra NRK om det var greit at de brukte et sprettbilde i vignetten til NRK. Å få shibaen sin på nasjonalt fargefjernsyn er jo stas, så det sa jeg ja til.

Et tilfelle av denne gjensynsgleden kom jo til syne på Japanspesialen i 2018. Jeg var der på tur med to barnebarn, og den eldste ble satt til å passe på Balder mens jeg gikk i kiosken. Da jeg kom tilbake skjedde dette:

Baldersprett ved gjensynsglede.

Så kommer noen eksempler på situasjoner som frambringer sprett. Jeg har massevis av bilder av dette. Her er flere eksempler:

Baldersprett ved sauemøte
Her er det en katt som desverre ikke kom med på bildet
Her ser du katten langt der borte

Her har mor gått fra oss
Og til slutt i dag, en liten videosnutt. Katt under naboens bil.

Legg inn en kommentar