Erfaringer med elsykkel

Elsykkel er blitt populært. Jeg har sykla masse i mange år, på vanlig sykkel. Har har hatt både racer, terrengsykkel og hybridsykkel. Har sykla Trondheim – Oslo og Birkebeinerrittet. Nå er jeg i besittelse av en hybrid og en elsykkel.

Det jeg har merka meg er at elsykkel antagelig har fått mange ut på sykkel som ellers ikke ville ha sykla. Det er også viktig å vite at dette ikke er noen moped. Du må tråkke, men du kan regulere hvor hardt du tråkker.

For mitt vedkommende som nå begynner å dra på åra, skulle heller ro kanskje, gjør elsykkelen at jeg også sykler på steder jeg ellers ikke villa ha sykla.

På min er det fem styrker, der fem er den som brukes der det er aller brattest. Jeg slår strømmen på og av, og sykler uten hjelp der det er flatt, eller anna lett terreng. Strømmåleren har fem streker, og det meste jeg har brukt er en gang som jeg såvidt brukte den tredje. Da hadde jeg sykla over fem mil.

Jeg skal ikke reklamere for noen spesiell sykkel siden jeg ikke er influenser, men jeg er vaksinert mot influensa da. Hvorfor vi i det hele tatt skal høre på influensere er en gåte , men nå er jeg gammal og har brukt alle sjanser jeg har hatt til å bli høy og mørk.

Ok. Det var et sidespor. Jeg kjøpte min hos en lokal sportsforretning, og kona sin kjøpte vi et annet sted. Da har jeg ikke reklamert.

Raufoss i dag.

I dag brukte jeg sykkelen for å komme meg til Raufoss for styrketrening hos fysioterapeut. Da er jeg oppvarmet når jeg kommer fram og slipper ergometersykkelen. Returen gikk over «Høgda», og ble en flott tur. Jeg dro på meg høy puls, men jeg sliter meg ikke ut lenger.

Utsikt fra Lauvhøgda. Såg helt hemmatt.

Alt i alt kan jeg anbefale elsykkel. Du kommer deg rundt uten å måtte slite deg forderva, og du sykler kanskje på plasser du eller ikke ville ha forsøkt noe slikt. For eksempel så sykla jeg opp på Lauvhøgda i fjor. Det er det høyeste punktet i Vestre Toten kommune. Det har jeg gjort på vanlig sykkel og, men det er 30 år og 25 kilo siden.

En annen runde jeg har gjort er opp i Lensbygda og innover mot Hurdal til jeg kommer til en vei som tar meg opp til Bergsjøen på Totenåsen. Der er det bratt, men fullt mulig når man har elsykkel. Veien hjem går da via Lønnsjøen og Sjølåslinna.

Så har du lyst har du lov. Du kommer deg ut, og det gir mye mere mosjon enn jeg hadde forestilt meg. Jeg kaller det ikke lenger mosjon, jeg kaller det morosjon. Og en anbefaling. Kost på deg sykkelbukse. Skal man sykle et stykke gir den ggod beskyttelse med den paden i baken. Sykkelbekledning er konstruert for sykling, og er ikke jåleri. God tur.

PS. Kona har akkurat vært og forhåndsstemt på Lena. Hu brukte elsykkel.

Én kommentar

  1. Er så enig med deg Tor.😊 Bruk av elsykkel gir mye mosjon og glede. 🚵Sommeren 2020 syklet jeg 100 mil så målet i år er å tangere det😊

Legg inn en kommentar