Fødselshjelpere

Som tidligere nevnt er vi forverter for Kira. Hun eies av Kari og Per, også kjent som Kennel Mjøstrollet, der borte på Biri. Vi har en helt vanlig forvertavtale som sier at Kira er vår etter et antall kull.

Det vi vel ikke har sagt så mye om er at Kira ble parret for drøyt åtte uker siden. Det vil si at termin var rundt 17. september, altså fredag denne uka. Planen var at Kira skulle ankomme Biri sist fredag for å ha ei uke å gå på. Slik ble det ikke.

Kari og Per fikk et dødsfall i familien, og dermed bisettelse. Den ble lagt til mandag (13.), og dermed ble det endring i planen. Kira skulle overleveres når de kom tilbake fra bisettelsen. Vi tenkte alle at det sikkert gikk greit siden det var nesten ei uke til termin.

Slik ble det ikke. Søndag morgen, altså den 12. september, oppførte hun seg merkelig etter morraturen. Ville ikke ha mat og stakk rett ned i kjelleren der hun installerte seg på en madrass om ligger under ei seng. Hun begynte å pese, pipe og skjelve, og vi forsto da at det var fødsel på gang.

Valpekassa var på Biri, Per var ute på modellflystevne og Kari var hjemme. Kari ble ringt og kom så fort hun kunne, men begge valpene ble født inne i et stort bur som ble hentet inn for å fungere som fødestue. Det ble to velskapte, en av hvert kjønn, og Kira tar oppgaven fantastisk flott.

Dette kom brått på oss. Vi har aldri vært med på det før, men Kira ordna alt sjøl. Veldig flink var hun. Nå er det å passe på da, at intet galt skjer, og valpene må være her ei stund. De er for små til å stresses med transport enda, men det går bra, så langt.

Dermed får de Balder i pensjon på Biri, mens vi har barselsvakt. Så om noen lurer på hvor det har blitt av Balder, så er han altså der Kira skulle ha vært. Sånn kan det gå.

Legg inn en kommentar