Glimt av lys på en gråværsdag

Det ble grått, det kom snø, men på fuglebrettet og ute på jordet har det vært aktivitet i dag. En gjest som dukker opp hver vår og høst er bjørkefinken. Det er en vakker fugl som ikke er å se rundt husveggene her, men som dukker opp rett etter ankomst og rett før avreise.

Da kommer de gjerne i en diger flokk og forsyner seg grovt av det fuglebrettet har å by på. Det jeg ikke har lagt merke til før er at de også spiser rognebær.

Bjørkefinken er en vakker fugl. Snart stikkern sørover.
En til

En annen gjest som dukka opp i dag var et rådyr med tvillinger. De sto og beita på et jorde synlig fra terrassen, og ikke minst fra bilen da jeg forlot heimen før i dag. Koselig med alt som rører seg i naturen, og så får vi håpe at mennesket tar til vettet og begynner å behandle naturen med respekt. Slik vi holder på nå, da tenker jeg ikke bare her, kan det komme til å gå ordentlig gæli.

I alle fall er det gøy å følge med på det som foregår sjøl om vi så adskillig mere elg og rådyr før. Det er også færre fuglearter her nå enn det har vært. Vet ikke hva det kommer av, men det er hogd ganske mye skog rundt her siden vi flytta hit.

Mor og barn

Legg inn en kommentar