Jeg har vært død

Jeg har vært død. Ikke lenge, men jeg var død. Nå er jeg ikke død lengere fordi kona oppdaga at jeg var død.

Hun ville ikke at jeg skulle være det, så hun fikk med seg dattera og sønnen sin for å vekke meg opp igjen. Og så ringte hun 113.

Det resulterte i brannbil, ambulanser og et helikopter i Bureisningsvegen. Sjelden det er så mye trafikk her. Eivor og Anne Stine og Erlend pumpa på så det knaka i ribbeina. De har kurs i førstehjelp og visste hva de skulle gjøre. Det kjenner jeg enda. Så tok proffene over, og de hadde med seg strøm.

Etter tre støt våkna jeg og var tørst. Så fikk jeg vite at helikopteret hadde kommet. Da ble jeg glad, forteller de. Jeg har vært hjertesjuk to ganger før, men aldri fått kjøre helikopter.

Så bar det til Ullevål, og da døde jeg i helikopteret og, men det gikk over. Undersøkelser og pleie, og så til Gjøvik dagen etter, i bil. Lang tur, men det gjorde ingenting for jeg er pensjonist og har god tid.

På sjukehuset i Gjøvik ble jeg tatt godt vare på. Der var det bare godhet og omsorg. Engler i hvitt, men disse englene var uten vinger. Det finnes ikke heller. Det er helt unaturlig at noe slikt skal kunne fly. Da måtte de hatt et vingespenn som ikke hadde tillatt dem å operere innendørs. I følge mytene skal de ha mer enn nok med å dale ned i skjul på denne tida av året.

Dagene på Gjøvik brakte meg enda nærmere normalen. Slakk, men fattet. Største forskjellen er at jeg nå er mye mer medisinert enn jeg var.

Nyttårsaften ble plagsom. Synes folk som bor nær sykehuset kunne latt være å fyre fyrverkeri. Var slitsomt og.

Dette skjedde 2. juledag. 3. januar kom jeg hjem, og i går gikk jeg to korte turer med bikkja. Jeg føler meg som et under, så nå skal jeg ta det med ro fram til sommeren. Da skal jeg se om jeg kan gå på vannet. På grunt vann da.

Det er mange å takke, men de som var der og leser dette skal vite at jeg er veldig glad i dere. Og dere som har lest så langt som hit, husk å ta førstehjelpskurs.

2 kommentarer

  1. Fantastisk flott skrevet av deg Tor. Vi fikk tidlig høre at det trolig var deg som skulle på helikoptertur👍! Alt har heldigvis gått bra med deg💪😀👍! Lykke til og god bedring👍!
    Mvh
    Rune Anker

Legg inn en kommentar