Farvel, Balder.

Det er med sorg jeg kan berette at vi tok farvel med Balder i dag. Alderen tok ham, og veterinæren som hjalp til forsikret om at det var en riktig beslutning. Alle som kjenner oss vet at vi ikke ville avlivet ham for å gjøre livet enklere for oss sjøl.

Det betyr at jeg har halvert dosen reseptfri hjertemedisin, og at Kira må tåle å være aleine med oss.

Balder kom til oss 11. juni 2011. Grunnen til at vi fikk oss hund var at jeg skulle tvinges til aktivitet etter en trippel bypass på Feiring. Valget falt på Shiba etter at jeg hadde gått gjennom raseoversikten på Norsk Kennelklubbs nettsider. Jeg ville ha en hund som var vakker og passe stor. Rasebeskrivelsen på nett sa at den ikke passet som førstegangshund, men den sjansen tok vi.

Så var det å finne oppdretter. Slo en ring rundt Raufoss på ti mil, og dermed havna vi hos Kari og Per på Biri. Vi ble godkjent som valpekjøpere og dermed var det bare å vente.

1. april 2010 kom han til verden, og som sagt 11.juni kom han til oss. Ti innmari lange uker, men vel verdt ventinga.

Ei uke gammel

Nå har det gått drøyt tolv år, og den epoken er over. Balder beriket livet vårt med mye kos og moro, og ekstra moro ble det da vi oppdaga «Spretten». Da ble det ei greie for meg å fotografere dette.

Ellers har han oppfylt sin hensikt. Han har fått meg ut på tur, de siste åra sammen med shiba nummer to, Kira, som vi har på for for Kari og Per. Nå må hun dra lasset aleine. Jeg har riktignok gått på et par hjerte/kar-smeller til, men ved siste kontroll på Riksen mente to spesialister at mine reseptfrie hjertemedisiner var en av hovedgrunnene til at jeg har overlevd, og kommet meg på beina så fort etterpå.

Kunne ha skrevet i dagesvis om livet med Balder, og kanskje gjør jeg det en dag, men akkurat i dag blir det: Takk skal du ha for alt du ga meg, Balder. Bildene har jeg både lagra på harddisker og i huet.

Tusen takk skal du ha, Balder.

11. juni 2010. Første gang hos oss.

Et langt hundeliv der han er blitt utsatt for mye tull og tøys av fotografen, men det viser hvem Balder var.

Legg inn en kommentar