Den gangen jeg så bever

Har et innholdsrikt arkiv med bilder. Sikkert tatt vare på alt for mange, men så finner jeg igjen bilder jeg har glemt.
I september 2021 fikk jeg et møte med et dyr jeg kun har sett den ene gangen, bever. Ei lita elv som renner fra Bøverbru og forenes med Lenaelva, går langs den nå nedlagte Skreiabanen. Der fant jeg en gang noe jeg døpte Beverdammen siden det var tydelige tegn både i form av nedgnagde trær og en diger demning.
Å få øye på beveren viste seg å være vanskelig, men en dag lå den der og fløyt.
Det var ikke så lett å komme rett i forhold til fotografering. Jeg turte ikke gå så nære fordi jeg har hørt at den er veldig var.
Et par bilder og en liten filmsnutt ble det da. Rett etter filminga var over dukka den. Senere besøk ga ikke flere møter, men jeg hørte plask et par ganger.

Skribent: Tor Amundsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *