Kjære Yr.no

I dag må jeg få lov til å klage. Dette er andre gangen noe slikt hender meg. Jeg skulle i dag, som jeg vanligvis gjør gå med min hund, eller vår hund, en Shiba av hunkjønn, tidlig på morgenen her. Jeg sjekket Deres applikasjon på mitt mobile apparat, og der sto det: MYE REGN!!!

Eksempel på firebent venn som venter på regn.

Selvsagt gjorde jeg da de nødvendige forberedelser i form av å iføre meg plagg som er tilpasset formålet, nemlig tur utendørs i ruskete og ikke minst vått vær. Disse klærne er, for en tid tilbake, ervervet, mot betaling selvsagt, i lokale boutiquer, og skulle nå testes for vannbestandighet.

Joda, vi så vann

Påkledningen i slike tilfeller er tidkrevende og medfører en viss kroppstemperatur som i sin tur fører til udskillelse av varm kroppsveske. Særdeles vanskelig blir det om man i nød må tre av på naturens vegne, med dårlig tid, i naturen, selvsagt.

Etter mye strev, og venting for den firbente, kom vi oss ut. Det tappet litt på hetten ute på gårdsplassen, men etter ca. 200 meter i rask marsjfart ble det stille. Som De vet medfører vann fra oven bevegelse i det allerede ankomne vannet i sølepytter, men her var det ikke en eneste bevegelse i oppsamlede vannmengder.

Her ser De, ikke en dråpe vann annet enn den som ligger spredt på bakken i pulverform.

For å gjøre en lang tur kort, Yr.no, det kom ikke en dråpe. På to timer kom det ikke en eneste dråpe. Jeg vandret omkring som om jeg lå i et telt uten lufting. Dermed vet jeg fortsatt ikke om bekledningen min holder det reklamen lover. Denne gangen ble det vått inni må vite, siden menneske i rask bevegelse ofte genererer varme.

Og, siden De skal være ekspert på området: Er det slik at Værgudene liker å spille slike som meg et puss? Er det en måte å «kødde» med (unnskylder språkbruken) folk som er tidlig oppe på?

Og som sagt, det er andre gangen på en uke. Nå begynner det å bli alvor. Værmelderanbudet vil bli varslet om dette gjentar seg.

Nu sitter jeg ved vinduet og stirrer ut på på det tidligere lovede styrtregn og ergrer meg over at turen allerede er gjort. Jeg går ikke ut igjen før jeg har tøyd ut.

Skribent: Tor Amundsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *