Hva med vinden, Yr.

 

Det var en litt lettere himmel i dag, men da jeg konsulterte applikasjonen sto det ingenting om at himmelen i øst skulle være lettere rosa. Det var den, nemlig.

Angående nedbør stemte spådommen Deres i dag, det falt noen få små dråper som ikke trakk gjennom jakken jeg hadde valgt i dag. Den er i utgangspunktet ikke vannbestandig, men jag tenkte «skitt au», ikke regntøy, regn fra hiummelen. Det vil altså si at i dag tok jeg hensyn til Dem og ville at De skulle få rett.

Dermed ble det en tur uten de store ergrelser, og godt var det, både for min medløper og hjertemedisin, og meg selv. Men, det skulle ikke vare.

Det vil si til vi var kommet hjem. Vi hadde atter konsultert applikasjonen Deres hvor vi så at det skulle være flau vind fra nordøst. Hva vinden skulle være flau for skjønte ikke vi, men det så vi snart da naboen foretok en opptenning i sin vedfyrte ovn. Eller en av sine vedfyrte ovner, for jeg vet de har to.

Røyken som kom ut av pipen var hvit som ved et vellykket pavevalg, men den bøyde av og gikk i feil retning. Vinden kom fra nordvest. Da skjønte vi hvorfor vinden var flau. Ikke bare var den flau, den var også retningsvill. Makan.

PS. At røyken siger rett vei nå, fire timer etterpå er en annen sak.

Skribent: Tor Amundsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *